St.Pr.St. SCARLETT 1995 - 2018

St. Pr. St. SCARLETT er født 5.5.1995 hos Winfried Bünger, Willich, Tyskland. Hun måler 144 cm. i stang og er kåret i Hovedstambogen og præmieret med Sølvmedalje og Statspræmie i Rheinland. Vi købte SCARLETT i december 2007 og hun blev i 2008 fremstillet i DSP hvor hun blev kåret i Hovedstambogen og var Fløjhoppe. SCARLETT har aflagt en særdeles god ride prøve i Tyskand og har i sin karrierer været dressur pony på PRI plan - hun har også mestret øvelser på Grand Prix niveau og kan stadig huske, hvordan man udfører piaff og passage.  

I Tyskland har SCARLETT fortrinsvis været dressur pony, men hun har også nået at få 2 føl. Hun er mor til den kårede hingst PINOT ORANGE (v. Power Boy), der ved materialprøven i Münster-Handorf 2004 placerede sig som nr. 2 med et gennemsnit på 8.41. Hingsten har efterfølgende været finalist i Bundeschampionatet i springning i 2005 & 2006. SCARLET er ydermere mor til St.Pr.St. DAYLIGHT (v. FS Dont Worry) der har startet PRI klasser i dressur.

SCARLETT’s far SPANENLAND’S PATRICK er en ret benyttet hingst i ponyavlen i Rheinland, hans blodlinier består hovedsaglig af welsh-blod. SPANENLAND’S PATRICK er far til en lang række af gode konkurrence ponyer og mange af hans døtre har produceret meget sportsprægede afkom.

SCARLETT er ud af en meget velkonsolideret hoppestamme hvor både mor, mormor og oldemor er Statspræmieret. Hendes mor St. Pr. St. DESIREE (e. DON BIJOU) er ligeledes palomino. Hun har produceret en lang række særdeles gode ponyer, flere Statspræmierede hopper og også kårede sønner, bl.a. hingsten PINTURICHIO.

Her på stutteriet har Scarlett fået 2 føl, idet hun også har været lærer pony for vores datter. SCARLETTS første afkom var hingsten BALOO BYAGER f. 2009 (e. Hilkens Black Delight) BALOO BYAGER blev fremstillet til kåring i det tyske sportspony forbund Weser Ems, hvor han ved kåringen i Vechta Noveber, 2012 blev fløjhingst og præmiehingst i 3 års holdet. Han blev efterfølgende solgt som dressur pony til Tyskland, hvor han klarer sig rigtig fint.

På stutteriet har vi en særdeles lovende hingstplag NEMO BYAGER f. 2015 (e. FS Numero Uno)

Den 25 januar 2018 måtte vi desværre sige farvel til vores vidunderlige pony Scarlett.
En tung og meget svær beslutning - men en rigtig beslutning. Scarlett har i den seneste tid desværre har haft det rigtig dårligt, og det var tid til at give hende fred.
Scarlett var hele familiens pony - og ganske særlig en af slagsen. Hun var en ener, med sin helt særlige karisma, smukke farve og charmerende udstråling, Tillige var hun en strålende dressurpony og fantastisk avlshoppe, som har givet os nogle skønne føl. 
Nogle heste kommer helt ind under huden på en - sådan en var Scarlett - .ikke bare en pony, men et kært medlem af familien.


Tak Scarlett, vi vil aldrig glemme dig.

Afkom født på Stutteri Byager:

2017: Hingst NACHOS BYAGER e. FS Numero Uno

2015: Hingst NEMO BYAGER e. FS Numero Uno

2009:  Præmiehingst BALOO BYAGER e. Hilkens Black Delight 

 

Afkom født i Tyskland:

2002: St. Pr. St. DAYLIGHT e. FS Dont Worry.

2001: Avlsgodkendt hingst PINOT ORANGE e. Power Boy

 

Stamtavle:

F: Spanenland’s Patrick

FF: Pasteur XX

FFF: Tetworth Crimson Lake

FFM: Marvy  

FM: Spanenland’s Paola

FMF: Downland Folklore

FMM: Heidi van Het Spanenland

M: St.Pr.St Desiree

MF: Don Bijou

MF: Dijon

MFM: St.Pr.St Valentina

MM: St.Pr.St Elfe

MMF: Elrado

MMM: St.Pr.St Vanessa